Voorleeskampioenen Veldzijde

Op donderdag 14 oktober was de voorleeswedstrijd bij ons op school. Twee leerlingen uit groep 5 en 6 streden tegen elkaar en twee leerlingen uit groep 7 en 8 streden tegen elkaar.

De voorleeskampioen van groep 5/6 werd Ilja Luttikhuis.

De voorleeskampioen van groep 7/8 werd Femke Bruins

 

Oud papier oktober

Op woensdag 20 oktober zal er tussen 18.00 en 21.00 uur weer oud papier worden opgehaald door Basisschool Veldzijde!

Wilt u uw papier goed verpakt aan de straat zetten?

Namens de oudpapier-vaders van Veldzijde alvast bedankt!

 

Lipdub

Op donderdag 30 september was alweer de laatste dag van onze jubileumweek.
En wat voor ‘n dag….fantastisch! Alleen maar enthousiaste, vrolijke gezichten en perfect teamwork tijdens de opnames van onze FEEST-lipdub. Het resultaat is ook echt prachtig geworden, we zijn ontzettend trots! hebben wij onze jubileumweek afgesloten met een prachtige lipdub.

Via onderstaande link is die te bekijken.

Lipdub Veldzijde 30 09 2021 – YouTube

Schoolreisje

Op de tweede dag van onze jubileumweek zijn we gezellig met alle groepen naar attractiepark Slagharen geweest.

Het was een zonnige dag met hele vrolijke en uitbundige kinderen!

 

Jubileumweek 25 jaar Veldzijde is geopend

Vandaag is de jubileumweek officieel geopend door directrice juf Brigitta en de voorzitter van de leerlingenraad Fabian.

We maken er samen een feestelijke en gezellige week van!

 

                                 

Het nieuwe schooljaar is begonnen

Op maandag 23 augustus is ook op basisschool Veldzijde het nieuwe schooljaar officieel ingeluid. Net als andere jaren werd er een stuk lint doorgeknipt door de oudste en de jongste leerling van onze school.

Wij wensen alle leerlingen van onze school een leerzaam en sprankelend schooljaar toe, waarin zij zich met passie verder kunnen gaan ontwikkelen.

Fijne vakantie!

 

We wensen alle leerlingen en hun ouders een hele fijne vakantie samen. Jullie hebben het meer dan verdiend!

Geniet ervan!

Opening schoolbieb en Ontdekkingsplein

Opening schoolbieb en Ontdekkingsplein

Woensdag 12 mei was voor de leerlingen van basisschool Veldzijde geen normale schooldag. Er is de laatste maanden, door veel mensen, ontzettend hard gewerkt zodat er niet één maar twee geweldige projecten afgerond zijn en officieel geopend konden worden. Met beide projecten zijn er kansen gecreëerd voor ontwikkelen en leren van binnen naar buiten en omgekeerd. Reden genoeg voor een feestelijke dag! 

Als eerste werd de prachtige nieuwe schoolbieb geopend. Basisschool Veldzijde is hiermee de tweede basisschool in Losser met een eigen bieb op school! In de centrale hal van de school is een ‘echte’ bibliotheek ingericht. In plaats van in iedere groep een kast of plank met boeken hebben de leerlingen van Veldzijde nu een groot en breed aanbod in hun eigen bibliotheek, helemaal compleet met een heus uitleensysteem! Met de Bibliotheek op school slaan onderwijs, bibliotheek en gemeente de handen ineen en komt er dagelijks aandacht voor leesplezier. Met het hebben van een ‘bieb op school’ kan de aandacht voor leesbeleving, leesplezier en taalvaardigheid extra gestimuleerd worden.

Vervolgens werd op feestelijke wijze het Ontdekkingsplein geopend! De naam van dit plein is samen meer leerlingen, team en ouders gekozen. Het blote voetenpad, een mooie tuinkas, een echte moestuin, de grote wilgenhut, een watertrog met wadi, de wilde bloemenweide, een heus podium en tot slot de mooie sfeerverlichting maken dat het groene belevingsplein van Veldzijde klaar is voor gebruik! Met veel passie is er het afgelopen jaar gewerkt aan de realisatie van dit supergave plein. Zo is er een groene en duurzame schoolomgeving ontstaan die ruimte biedt voor beleving, verwondering, onderzoek, spel en (bewegend)leren voor onze leerlingen. Deze afsluitende fase van de herinrichting van het schoolplein is mede tot stand gekomen door verschillende subsidies en donaties. Zo kregen we van de provincie €10.000 en van de Rabobank €5000. Prachtige bedragen waar wij erg blij mee zijn!

Onze leerlingen zijn deze ochtend, binnen de mogelijkheden van de RIVM-richtlijnen, volop bezig geweest op het groene belevingsplein. Studenten uit de studentenpool van Saxion hebben gezorgd voor leuke, uitdagende, opdrachten op het gebied van Techniek en Wetenschap.  

Ontwikkelingen groene belevingsschoolplein

Ons groene schoolplein aan de achterkant wordt mede dankzij de hulp van een groepje enthousiaste vaders steeds mooier.

De school gaat weer open

Yess, vanaf dinsdag 9 februari mogen we weer naar school toe, na 5 weken thuisonderwijs en een dag ijsvrij. Alle juffen en meesters kijken weer uit naar de komst van jullie!